Over mij

Het is 1972. De laatste astronauten maanwandelen. Noord-Ierland beleeft de Bloody Sunday. The Godfather gaat in première en Eddy Merckx wint voor de vierde keer de Tour de France. In de zomer van dat jaar wordt er in Amsterdam een baby met rood haar geboren.

Ik groei op tot een kind dat het allerliefst danst, tekent en leest. Aan logeren doe ik niet want dat vind ik eng, aan kinderpostzegels verkopen wel. Op de middelbare school kies ik exact, haal een vier voor het examen wiskunde, maar blink uit in talen. Op de PABO schrijf ik mijn afstudeerscriptie over ontluikende geletterdheid. Daarna word ik juf in groep 1 en 2, werk ik als massagetherapeut en schrijf ik een aantal lesmethodes voor het basisonderwijs. Ik tref de leukste man, sluit een verbond met een hond en sta als eendagsvlieg op het podium van Paradiso. Sinds 2005 schrijf ik vrij werk op mijn weblog.Ik woon midden in het land, halverwege tussen stad en groen. Daar doe ik wat ik het allerliefste doe: schrijven. fotograferen en schilderen. Bij voorkeur tegelijkertijd, over en door elkaar. De thema’s in mijn creatief werk zijn de verschillende lagen in realiteit en droom, vrouwelijkheid, transformatie en herinnering.

Ik reis graag naar Frankrijk of Berlijn, maar het allerliefst naar huis. Food is my love language. Kleine gerechtjes en bijpassende wijnen. Zeven gangen graag. Ik verdwaal graag in het intro van Gimme Shelter, de boeken van Sarah Kane en Joke van Leeuwen, en kunstwerken van Cy Twombly. Ik houd van Polaroid, delphiniums en de winter.

Ik help creatieve ondernemers om een fijn leven en bedrijf te bouwen rondom hun creativiteit. Dit doe ik door middel van online cursussen, coaching en offline events. Op mijn website vind je content hierover terug in woord, beeld en geluid.

Mijn moonwalk is weergaloos. Ik kijk graag naar de Tour de France en ja, ik wil kinderpostzegels.

tijdlijn

Baby
Sommige dingen veranderen nooit. Veel rood haar en een grote lach.
1977
Kleuterschoolcarnavalhautecouture door mijn moeder.
1978
Tekening. Mijn wereldbeeld als 6-jarige: overal een handtas mee naar toe nemen en van ijs verkopen word je heel dun.
schrijven
Schrijftalent. Een verhaaltje in het rapportboekje van de 1e klas. "Esmee moet wel wat netter gaan schrijven in de 2e klas", staat er in het rapport geschreven.
1988
Kippengaas en dramatiek voor de kunst. Model voor het toelatingsexamen van een vriendin op de Fotoacademie.
1990
De diplomauitreiking van de middelbare school. Na de HAVO ging ik naar de PABO. Ik wilde met kinderen werken en bleek het lesgeven heel erg leuk te vinden.
2001
Eendagsvlieg in Paradiso. Vier liedjes, tien kilo plankenkoorts.
2005
Vanaf 2005 schrijf ik vrij werk op een weblog. Eerst onder pseudoniem, later onder mijn eigen naam.
2006
Nieuwe wegen. Ik volg de opleiding tot massagetherapeut en docent babymassage en begin mijn eigen praktijk in massagetherapie.
2010
Educatief auteur. Door de weblog word ik benaderd door uitgeverijen om te schrijven. Ik ga aan de slag als educatief auteur en verenig twee liefdes: onderwijs en schrijven. Ik schrijf o.a. de methode Leesparade.
2011
Ik vraag me af welke liefdes er nog meer met het schrijven te combineren zijn en volg een opleiding aan de Academie voor Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn. Altijd blijven leren om jezelf te inspireren.
2016
Ik begin het schrijven te combineren met de fotografie. De masterclass conceptuele fotografie bij Catherine Just wakkert mijn enthousiasme nog meer aan en het voelt alsof ik een nieuwe taal leer spreken.
Create Creativity
Omdat ik mijn enthousiasme wil delen en anderen wil leren wat creativiteit in je leven kan betekenen, ontwikkel in mijn eerste online cursus. In november 2016 gaat Create Creativity in première.
2018
Mijn foto Letting Go wordt in Zwitserland als affiche gebruikt voor het theaterstuk 'Was wäre wens'.
Shots
Mijn foto 'Post surgery-the 64 kisses dressing' wordt gepubliceerd in het internationale fotomagazine Shots.
Online creatieve academie
In september lanceer ik mijn Online creatieve academie.
Om met de woorden van de bekende filosoof Bono te spreken: "The future needs a big kiss. Winds blows with a twist. Never seen a moon like this. Can you see it too?"